De helende kracht van aanwezigheid!

7 maart 2020

De levensfase die komende FIERR inspiratiedag centraal staat is die van het kind. De navelstreng is doorgesneden, het einde van een hartroerend proces.  Het kuiken is helemaal “alleen” uit het ei gekropen.

Het vermogen om helend aanwezig te zijn, ontwikkelt zich van het onbevangen zijn in de kindertijd tot een bewust open aandacht voor anderen in ons volwassen leven. Het helpt ons mededogend en liefdevol te zijn.

Tijdens een treinreis door een mooi natuurgebied keek een vrouw naar buiten en haar ogen zochten rusteloos in het rond op zoek naar reeën. Dat zou toch fantastisch zijn om er een of liefst meerdere te zien. Helaas vele kilometers verder nog steeds geen ree die haar blikveld had gekruist. Tot ze zich ineens realiseerde dat ze werkelijk niets bewust gezien had van wat er wel was, de prachtige natuur, de mooie luchten, het speelse geschitter van de zon tussen de bomen.

In het “zoeken” ontbreekt het “ontvangen” van wat er wel is. In het woord onbevangen zit “vangen” verstopt. Het is helend om alleen maar aanwezig te zijn bij dat wat er wel is. Als we ruimte geven aan wat er is en een luisterend oor bieden kan heling spontaan en natuurlijk gebeuren.

Net als bij eerdere inspiratiedagen van FIERR helpen meditatie, rituelen, creatieve vormgeving, verdiepende gesprekken, reflectie, muziek, uitzicht en frisse lucht met de volgende stappen in ontwikkeling.

Voor de deelname aan de FIERR inspiratiedag vragen we je presentie, heldere intentie, openheid en bereidheid alles aan te zien. Een zorgzame, liefdevolle en veilige omgeving bieden we je waarin ontwikkeling en verdieping kan plaatsvinden.

Voor koffie, thee, sap, fruit en een lekkere lunch wordt gezorgd, evenals materiaal voor creatieve vormgeving.
Als je voor het eerst meedoet, ontvang je van ons schrijfmateriaal. Deed je al eerder mee, neem dan je FIERR schrift of blok mee. Inspiratiebron voor de FIERR inspiratiedagen zijn o.a. het “Dagboek van de Ziel” van Bertie Hendriks, waarin hij de verschillende levensfasen van de mens beschrijft.

We geven hier vanuit het integrale gedachtegoed en vanuit onze eigen ervaringen invulling aan. Praktische informatie over het programma volgt later.

We nodigen je uit je plaats te reserveren op fierrsisters@gmail.com. De groepsgrootte is maximaal 10 vrouwen. Als je jezelf nog niet opgegeven hebt, wees er dan snel bij.

Je bent van harte welkom

Lieve groet,

FIERR-sisters,
Anja, Mirjam, Patricia, Marian.