De kracht van benieuwd zijn

6 juni 2020

De levensfase die de komende FIERR inspiratiedag centraal staat is die van het jongere. Deze inspiratiedag gaan we samen (v)fierren op een bijzondere locatie in de buitenlucht, uiteraard met in achtneming van de richtlijnen van het RIVM die op dat moment gelden. De inspiratiedag wordt gehouden bij Buitenoverleg, Groenewoudseweg 86 in Wijchen-Alverna. Een prachtige plek aan het Wijchens Ven, midden in de natuur. Er is voldoende parkeerplaats beschikbaar. De tijden hebben we iets aangepast nl. van 10:00 – 16:00 uur. De jongerenfase nodigt uit tot ontdekken, nieuwe wegen inslaan, op avontuur gaan en het onbekende tegemoet.

Wij willen op deze dag in eenvoud, rust, én verlangzaamd gaan ontdekken wie wij zijn in deze bijzondere tijd. Deze tijd doet ons ook denken aan de fase van de jongere. We hebben geen idee wat op ons afkomt, maar we zijn wel heel benieuwd. Het oude klopt niet meer, het vraagt naar een nieuwe orde en manieren van omgaan met elkaar, onze manier van leven en onze relatie met de aarde. 

Eerst nu achtergrondinformatie over het thema van die dag: de kracht van benieuwd zijn. Wat doen puberende jongeren? Grenzen verleggen, zichzelf willen leren kennen en uitzoeken wat de impact op de ander is. Benieuwd zijn naar de eigen negativiteit, hoe die eigen lijden creëert. Gaan zien wie ze zijn en hoe ze zelf verantwoordelijk zijn. Herken je dat?

Wat dat voor ons betekent is: Einde van slachtofferschap. Een vrijer mens  worden en je begeven op gebieden waar je je van afgesloten hebt. Herontdekking van assertiviteit, meer intimiteit, leiding nemen, kwetsbaar durven zijn en gevoelens durven tonen.

Net als bij eerdere inspiratiedagen van FIERR helpen meditatie, rituelen, creatieve vormgeving, verdiepende gesprekken, reflectie, muziek, uitzicht en frisse lucht met de volgende stappen in ontwikkeling.

Voor de deelname aan de FIERR inspiratiedag vragen we je presentie, heldere intentie, openheid en bereidheid alles aan te zien. We bieden ook een zorgzame, liefdevolle en veilige omgeving waarin ontwikkeling en verdieping kan plaatsvinden.

Voor koffie, thee, sap, fruit en een lekkere lunch wordt gezorgd, evenals materiaal voor creatieve vormgeving. We gaan net als vroeger met elkaar op kamp,  in de natuur zijn: daarom neem je eigen, bord, bestek, soepkom, (koffie) beker, glas mee.

 Als je voor het eerst meedoet, ontvang je van ons schrijfmateriaal. Deed je al eerder mee, neem dan je FIERR schrift of blok mee. Inspiratiebron voor de FIERR inspiratiedagen zijn o.a. het “Dagboek van de Ziel” van Bertie Hendriks, waarin hij de verschillende levensfasen van de mens beschrijft.

We geven hier vanuit het integrale gedachtegoed en vanuit onze eigen ervaringen invulling aan. Praktische informatie over het programma volgt later.

We nodigen je uit je plaats te reserveren op fierrsisters@gmail.com. De groepsgrootte is deze keer maximaal 8 vrouwen.

Verantwoordelijkheid: Het spreekt voor zich dat iedereen die deelneemt wat Corona betreft gezond is, én dat iedereen zelf de verantwoordelijkheid neemt voor deelname. Wij doen aan onze kant wat mogelijk is.

Voor deze Inspiratiedag nog een kanttekening n.l. dat als de maatregelen verscherpt worden, we deze bijeenkomst weer doorschuiven.

Wij kijken enorm uit naar deze dag  omdat we enerzijds jullie missen en anderzijds steeds weer benieuwd en verrast zijn wat er ontstaat tussen vrouwen die samen komen met de intentie van willen ontdekken, willen ontwikkelen, benieuwd zijn naar de ander mét respect voor het proces van de ander.

Was het maar vast 6 juni!!! Jij doet toch (ook weer) mee?

Je bent van harte welkom.

Lieve groet,

FIERR-sisters,
Anja, Mirjam, Patricia, Marian.