Wie zijn FIERR?

Fierr sisters

Mirjam Meutstege-van der Hout

Ik ben 51 jaar en woon samen mijn man en onze zoon in Wijchen. Ik volgde een 1e en 2e graad Reiki in 2002, een tweejarige opleiding Systemisch Werken en Familieopstellingen aan het Bert Hellinger Instituut in 2005 t/m 2007, een opleiding Healing en Reading in 2009 en 2010, een opleiding Integraal bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling bij Spirit First in 2016 t/m 2018. Ik hou van mijn gezin en hond, van buiten zijn, beweging, meditatie, fotografie, een thuis creëren voor mezelf en anderen, schrijven en in verbinding zijn met anderen. Na een retraite van 3 dagen alleen in de natuur, zet ik graag een nieuwe stap om de schoonheid van de natuur met anderen te delen en mijn hart te laten spreken. Alles is een en we kunnen ons met hart en ziel verbinden voor een gezonde en mooie toekomst voor onze kinderen en alle kinderen daarna. Samen met Anja, Patricia en Marian van FIERR faciliteer ik graag bijeenkomsten voor persoonlijke ontwikkeling. Voor ontwikkeling en reflectie volg ik jaarlijks trainingen bij Spirit First en andere organisaties. Mijn grootste spiegel is mijn zoon.

Patricia Bender- Olde Loohuis

Als mens ben ik altijd weer oprecht benieuwd naar de ander. Oprecht geïnteresseerd in iemands drijfveren. Ik kom het best tot mijn recht wanneer ik anderen kan inspireren, activeren om het beste uit zichzelf te halen zowel persoonlijk als professional. Mensen die zich willen ontwikkelen persoonlijk en/of als professional  daar ga ik graag mee op pad. Dit is van betekenis voor de ander en mijzelf. Dit doe ik vanuit een integrale visie op het leven. Alles doet ertoe zonder te problematiseren. Van daaruit kan in alle openheid met vertrouwen een volgende stap gezet worden door zelf hiervoor verantwoordelijkheid te nemen.

De laatste 10 jaar ben ik actief betrokken bij Spirit First, centrum voor (persoonlijke) en bewustzijnsontwikkeling. In mijn werkzame leven geef ik trainingen o.a. in relationeel, systemisch werken in (zorg)organisaties en ben verbonden aan Stichting Presentie. Daarnaast ben ik mede-eigenaar van Triptiek samenwerkings-ontwikkeling. 
Triptiek ondersteunt organisaties en individuele medewerkers bij het ontwikkelen van
transparante en betrouwbare samenwerkingsverbanden. 
Wij werken samen met de organisatie en de individuele medewerkers aan het opbouwen en versterken van ieders eigen verantwoordelijkheid.

Nieuwsgierig naar meer? Kijk dan op mijn LinkedIn profiel.

Marian van Raamsdonk-van den Elshout

Rond mijn 50e verjaardag werd ik me bewust dat er een aantal vragen in mij wakker werd.  Vragen als Wie ben ik? Wat is mijn bijdrage aan deze wereld? Ik was moeder, net-oma, werkneemster, echtgenoot. Jazeker, met liefde vervulde ik die rollen en …..wie ben IK? 

Deze zoektocht heeft mij gebracht tot het volgen van diverse opleidingen op het gebied van bewustzijnsontwikkeling; Sjamanisme, NLP trainingen, soulcraft, practitioner evolutionaire verlichting, meditatieopleiding en een groot aantal (jaar) trainingen binnen Spirit First. 

Tijdens deze zoektocht ontmoette ik mensen die net als ik bewustzijnsontwikkeling heel belangrijk vinden. Vanuit deze verbinding ontstond Spirit First. 

Binnen Spirit First begeleid ik mensen zowel individueel als in groepsverband.

Ik ben nog steeds een gelukkige echtgenote, moeder van 2 prachtige dochters en oma van inmiddels van 5 kleinkinderen. Ik heb antwoord gekregen op vragen als: Wie ben ik en wat doe ik ertoe. 

Een nieuw cadeau dat ik mag uitpakken is samen met Patricia, Anja en Mirjam in verbinding als FIERR vrouwen een jaartraining voor vrouwen te verzorgen. Vrouwen die wellicht deze of andere vragen hebben en samen de antwoorden gaan ontdekken en te faciliteren dat ieder persoonlijk en wij als groep vrouwen een volgende stap kunnen zetten.

Mijn bevlogenheid deze training speciaal voor vrouwen te doen is iets wat al langer een droom is en recentelijk aangewakkerd door een documentaire genaamd vrouwen van
Mars,  welke een inkijkje gaf in 100 jaar vrouwenkiesrecht en de ontwikkeling die ook daarna heeft plaatsgevonden. Zoveel vrouwen die hun nek hebben uitgestoken en volgens mij vraagt het van ons ook positie te nemen. Ze spreken van een glazen plafond en ik denk dat het glazen dak bestaat uit overtuigingen die we over onszelf én over onze positie in de wereld hebben. Wat betekent vrouw zijn vanuit het hoogste perspectief; vanuit een integraal perspectief. Ik onderzoek dat heel graag met Patricia, Mirjam, Anja en iedere vrouw die daar ook voor wil gaan.

Bewustzijnsontwikkeling heeft mijn leven en dat van de mensen om mij heen rijker gemaakt. Ik gun anderen dat ook. 

Anja Kaashoek

Zeeuws meisje in Gelderland. Zee en bos. Moeder van drie prachtige dochters. Partner van een fantastische vrouw. Directeur van de bijzondere bibliotheek in Wijchen. Creatief, kunstzinnig, kleurrijk. Talent-ontdekker en verbinder. Levend met hart en ziel, vanuit liefde en overvloed. Door het leven wandelend, huppelend, rennend, struikelend. En altijd weer op mijn pootjes terecht komend. Me verwonderen, alles aankijken, hier ben ik-leven, stáán voor wie ik ben.

Van hard werken naar werken met je hart en van moeten naar moed tonen: ik heb het aan den lijve ondervonden tijdens een flinke burnout-periode. In de stilte kwam alles in beweging. Ik ben nu meer mezelf dan ik ooit voor mogelijk hield.

58 jaar. De volgende fase in mijn leven is die van wijze vrouw. Mijn ervaring en wijsheid doorgeven en doorleven. Ik mag scheppen, ontwikkelen en mezelf tot uiting brengen, en tegelijk ook mijn bijdrage aan de wereld delen met anderen. Hoofd-hart-handen verbinden. Met FIERR is het daar nu de tijd voor. Met deze drie andere, krachtige, wijze vrouwen. Sisterhood in action.

Mijn kracht is dat ik jou zie. Echt zie. Met alles wat er is. Ik heb volle aandacht voor jou en je diepste verlangens, je pijn en verdriet, je kracht, je talent, je drijfveren. Met speelse en creatieve werkvormen, maar vooral door te luisteren op een dieperliggend niveau, help ik je boven water te krijgen en te verbeelden of verwoorden wat je volgende stap is. Ik gun je dat je het leven ten volle kunt leven, precies zoals dat voor jou bedoeld is.

In mijn bagage kennis en ervaring – uit boeken, opleiding, werk en het leven zelf – op het gebied van persoonlijk leiderschap, communicatie,Transactionele Analyse, Reiki, The Artist’s Way, spiritualiteit, systemisch werk en creativiteit.